Klippkort på toaletten

En timme efter att jag lämnat barnen på förskolan idag fick jag mail från dem. Ett sådant där mail som får en att ifrågasätta valet att bo i närheten av andra människor. Magsjuka.
En eller flera familjer hade drabbats nu i helgen, så nu sätter jag in allt jag har för att undvika att både stora och små här hemma förvandlas till kaskadspyende vrak.

Jag är all for “lite skit rensar magen” (herregud, jag är uppvuxen på landet trots allt, barnvaktad av kossor när pappa jobbade (true story)), men när det gäller magsjuka skiter jag i om du (eller ok, bakterierna) hör till de goda eller onda. Alla ska dö!
Så, så här håller vi oss friska (ta i trä).

  • Handtvätt, såklart. “Gå och tvätta händerna!” yttras sällan i detta hem, men när det är risk för smitta gäller andra regler. Handsprit använder vi inte, men väl tvål från doTERRA’s On Guard-serie.
  • Diffuser – laddad med On Guard den med, ca 2-3 droppar. Studier har visat att On Guard kan skydda mot influensavirus (t ex denna), och jag har själv märkt hur jag och många omkring mig har hållit oss friskare sedan vi började använda den.
  • På och i kroppen – Jag och min man tar On Guard oralt, och smörjer även in oss med utspädd olja. Barnen får inte oralt, men får fötterna insmorda innan läggdags (med väl utspädda droppar).

Så det var ju ganska lätt att sammanfatta detta, On Guard är helt enkelt det som gäller här hemma.
Sen ber vi, korsar fingrarna, tar i trä, letar fyrklöver och allt annat som kan hjälpa. Vik hädan magsjuka, här är du inte välkommen!

magsjuka, influensa, smittor, vinterkräksjuka, eteriska oljor,

doTERRA’s oljor är inte kontrollerade av Livsmedelsverket och är inte till för att ersätta råd och behandling från läkare.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *