Detox för njurar och lever – eteriska oljor, torrborstning och bastu

detox för lever och njurar med eteriska oljor, torrborstning och bastu

Detox för att stötta kroppens reningsorgan

Jag försöker leva så hälsosamt som möjligt. Jag äter vegankost, mycket levande föda, mycket grönt och jag älskar power walks i skogen. Men sen gick maken hem på långledighet lagom till värmen i maj, och då hamnar i alla fall vi ofelbart i någon slags permanent semesterkänsla.
Lite vin? Klart vi ska ha det! Beställa hem indiskt idag? Ja! Mer vin? Nybakt bröd till frukost? Öl? Tortillas? Vin? Ja! Ja! Ja!
Ni fattar.

Så nu får det blir lite ordning här, för även om jag tycker vår semester-feeling är hemskt trevlig så funkar det inte att ha det så ända till vi återgår till vardagen igen, eftersom den inte börjar förrän i september.
Min kropp har börjat kännas seg och trött, likaså mitt huvud, så nu är det dags för en utrensning.

Bekämpningsmedel, flamskydd, ftalater och bisfenol.

Nu är det såklart inte enbart på grund av tveksamma mat och dryckesval man kan behöva göra en detox för lever och njurar. Varje dag så bombarderas våra kroppar av ämnen som egentligen inte borde finnas i närheten av dem. Vi får i oss bekämpningsmedel i vår mat, flamskyddsmedel från soffan, ftalater från gamla leksaker, bisfenol från vattenledningar, osv, osv.
Vi började rensa ut tveksamma produkter från vårt hem för många år sedan, men vi omgärdas av dem var vi än går. Därför tror jag på att stötta sin kropp så gott det går och satsa på hälsovård, så att man så småningom inte behöver övergå till sjukvård istället. Riskerna med att dagligen utsättas för tungmetaller och gifter är ju nämligen inte så roliga; allergier, cancer och hormonella problem för att nämna några.

Eteriska oljor för att stötta din lever och njurar

Följande blandning är toppen för din lever och njurarna, och hjälper dem i sitt jobb som kroppens reningsorgan.

  • 5 droppar Rosemary – Rosmarin hjälper levern att rena blodet, och spola ut alla gifter. Den sägs också öka produktionen av galla, vilket hjälper vid nedbrytningen av fetter.
  • 5 droppar Ginger – Ingefära har i studier visats kunna reducera icke alkoholorsakad fettlever och hjälper gallproduktionen.
  • 5 droppar Geranium – Geranium (Doktor Westerlunds) stimulerar gallgångarna, vilket hjälper levern och gallblåsan att släppa ifrån sig giftansamlingar.
  • 5 droppar lemongrass – Citrongräs är milt urindrivande och detoxande för lever, njurar, urinblåsa och bukspottskörtel.
  • 5 droppar Grapefruit – Grapefrukt ökar blodcirkulationen till bland annat lever, njurar och blåsa, och hjälper kroppen att göra av med överflödigt vatten.

Använd en 30ml-flaska med pipett, och fyll sen på den med fractionated coconut oil eller jojoba.
Använd oljan från en (1) pipett och smörj in morgon och kväll. Applicera under högra sidan av bröstkorgen och över njurarna.
Du kan också applicera oljan under fötterna. Vill du använda dig av reflexpunkterna finns leverns mot utsidan/mitten av din högra fot, och njurarnas i mitten av hålfoten på båda fötterna.

Övriga tips – torrborstning och bastu

Varje dag gör sig huden av med ungefär ett halvt kilo slaggprodukter, och med hjälp av torrborstning kan du stötta den funktionen. Det stimulerar även till cellförnyelse.
Borsta när både kropp och borste eller handske är torr, t ex innan dusch. Använd långa svepande tag och borsta hela tiden mot hjärtat. Börja nere vid fötterna och fortsätt sedan med armar och rygg.
Bastu är också ett hett tips (alltså… förlåt) då svett tar med sig mycket orenheter ut från kroppen. Glöm inte att fylla på med mycket vatten bara.

Hoppas ni fått lite inspiration till hur man kan stötta sin kropp och sin hälsa på ett naturligt sätt. Nu känner i alla fall jag mig inspirerad att köra igång!

Detta inlägg är ej till för att ersätta råd från din läkare. Rådgör med din läkare innan användning om du använder dig av mediciner eller har en kronisk sjukdom, samt om du är gravid eller ammande.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *